Ce este o bază de date?

Ce este o bază de date?

database-conections

Vom începe cu definirea unei baze de date, adică o colecție de date structurate și informații care sunt stocate în mod electronic într-un computer.

Mai simplu spus, o bază de date este un instrument folosit pentru a reține și organiza informații despre persoane, produse, diverse comenzi sau orice alt tip de informație, până și cifre.

În ziua de azi, cele mai populare baze de date sunt cele în cloud și cele autonome.

Cum poți gestiona o bază de date?

Pentru a putea fi controlată, o bază de date necesită un sistem de gestionare (DBMS). Acest DBMS va servi drept interfață între utilizatorul final (programe, aplicații etc.) și baza de date, permițând astfel utilizatorului să actualizeze și să preia date.

Provocarea principală a unei baze de date

Bazele de date ale companiilor mari de astăzi acceptă frecvent cereri foarte complexe și se așteaptă de la acestea să furnizeze aproape instantaneu răspunsuri la acele cereri.

Tocmai de-asta, asigurarea securității datelor este mai importantă ca niciodată. În prezent, breșele de securitate apar oriunde și hackerii devin din ce în ce mai inventivi. Este crucial să vă asigurați că datele sunt securizate, dar și accesibile utilizatorilor.

La BOOST nu trebuie să vă faceți griji despre acest aspect. Noi vă oferim cele mai sigure metode de protecție deoarece folosim soluții sigure și profesionale!

Viitorul bazelor de date

Prima bază de date autonomă a fost anunțată la sfârșitul anului 2017. Mulți analiști din domenii independente au recunoscut rapid impactul potențial al acestei tehnologii asupra computingului.

Perspectiva IDC din februarie 2018 a apreciat tehnologia bazelor de date autonome, pentru „simplificarea modalităților de implementare, utilizare și administrare a software-urilor de nivel enterprise, utilizând inteligența artificială și machine learning pentru reducerea aproape la zero a intervențiilor umane.”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *