Care este metoda de plată potrivită pentru magazinul tău online?

Dacă ai în plan să îți deschizi un magazin online, cu siguranță știi că ai nevoie de o metodă de plată on-line, care să fie ușoară de folosit pentru clienții tăi. Fiindcă există mai multe opțiuni, poate te întrebi “Care este cea mai potrivită metodă de plată?”. Vrem să îți venim în ajutor și să îți prezentăm caracteristicile de bază a trei metode de plată populare în România.

Netopia Payments

Netopia este una din cele mai populare și folosite metode online de plată. Poți alege serviciile potrivite pentru afacerea ta iar ele sunt:

Plata cu cardul – Netopia oferă un modul care trebuie integrat în magazinul tău online iar clientul poate plăti cu orice card sau wallet.
Link2pay – Probabil cel mai ușor de integrat, este un link pe care îl generezi pe platforma lor. Îl trimiți clientului cu suma dorită și este soluție ideală dacă taxezi pentru un serviciu sau oferte personalizate.
Plată prin SMS – Prin micro-plată sau plată prin SMS, clientul plătește o sumă relativ mică pentru produsele sau serviciile pe care le oferi printr-un SMS de pe telefonul mobil. Deși nu este o metodă foarte des folosită, este foarte ușoară de integrat și utilizat iar cei de la Netopia menționează că au parteneriate cu toate serviciile de telefonie mobilă din România (Orange, Telekom, Vodafone, Digi). Sumele sunt trecute pe factura operatorului.
mobilPay Wallet – Este o aplicație dedicată pentru plăți mobile, care transformă orice smartphone într-un portofel digital.O poți downloada pentru Android și IOS și poți verifica chiar de pe telefonul tău.
mobilPOS –  Este o Soluție digitală de încasare a plăților la casele de marcat. Poți accepta plăți de pe telefonul mobil dar deocamdată se poate descărca doar de pe Google play.

PayU

PayU oferă optimizarea costurilor și a fluxurilor operaționale. O singură decontare pentru toate metodele de plată procesate de PayU, optimizând costurile și fluxurile operaționale, cu 20 de monede de tranzacție și de plată.

PayU oferă următoarele metode de plată:

Carduri de Debit & credit – Modalitate ușoară de plată online, include o listă mare de carduri.
Transfer bancar – Permite opțiunea de a transfera bani prin bănci precum BCR, 24Banking, Banca Transilvania etc.
SelfPay – O opțiune mai rar întâlnită de a plăti prin stații de plată locale. Poți găsi stațiile de plată disponibile din zona ta aici → Localizare Selfpay

EuPlătesc

În acest moment, EuPlătesc pune la dispoziție următoarele metode de plată:

Link de plată – La fel ca și mai sus, este un link pe care îl poți trimite clientului.
Card bancar – Este cea mai rapidă și mai ieftină metodă de plată care permite, în funcție de comerciant și de tipul cardului, plată prin puncte de loialitate cât și plată recurentă
Transfer bancar – Ordin de plată; Numerar la ghișeul băncii; Pentru efectuarea corectă a plății este obligatoriu să specificați codul menționat de noi în rubrica de pe ordinul de plată.
SMS – La fel ca și mai sus, se pot face plăți de sume relativ mici printr-un SMS.
Plata în rate – Selectați banca emitentă a cardului de credit pentru care aveți activat serviciul de plată în rate. Completați datele cardului și selectați numărul de rate dorit.

PlățiOnline

O altă metodă de plată, des întâlnită este Plăți Online. La fel, oferă și ei mai multe opțiuni din care să alegi pentru afacerea ta.

Link-uri de plată – La fel ca și mai sus, linkurile pot fi ușor generate și trimise cu suma dorită către clienți.
Split Payments – Pentru magazinele online de tip franciză, unde clienții pot achiziționa produse de la mai mulți francizați, dorești să poți gestiona și monitoriza în timp real tranzacțiile generate de la puncte de vanzare sau locații multiple.
Plăți Online – o aplicație care centralizează toate informațiile clientului pe o singură platformă, facilitând vizualizarea istoricului acestuia.
Plăți online recurente –  prin cardul de credit sau debit, metode PlățiOnline de salvare a datelor de card
Plată online în rate fără dobândă – cu card de credit sau card de shopping
Plata în numerar la Poșta Română – Odată plasată comanda pe site, clientul poate opta pentru efectuarea plăţii prin poştă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *